Yakalanan 23 sahte dedektiften 9’u tutuklandı – Son Dakika Türkiye Haberleri

0

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kocaeli ve çevre illerde ikamet eden kişilerin soruşturma faaliyetleri adı altında hukuka aykırı olarak kişisel veriler elde ettiğini, ayrıca cep telefonu programları aracılığıyla ruhsatsız silah ticareti yaptıklarını tespit etti.

“Rüşvet-6136 SKM” ve “Kişisel Verilerin Kanuna aykırı olarak ele geçirilmesi” suçlarını işleyen 23 şüpheliye yönelik 8 Haziran'da Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda 23 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda 1 takip cihazı, USB bellek, 3 tüfek, 5 tabanca, 3 şarjör ve 164 fişek ele geçirildi.

İfadesi alınan şüphelilerden 7'si işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, Gebze Adliyesine sevk edilen 16 şüpheliden 7'si bugün adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 9 şüpheli tutuklandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking