İYİ Parti ile DEM partisi milletvekilleri arasında TBMM'de “terörist” tartışması: “Bir bidon benzin alıp ateşe dökmeye çalışanlar olacak, buna izin vermeyeceğiz” – Son Minute Türkiye, Siyaset Haberleri

0

TUSAŞ'ta yaşanan terör saldırısının ardından TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti ile DEM Parti Grubu arasında PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ile eski HDP eşbaşkanı hakkında “terörist” tartışması yaşandı. Başkan Selahattin Demirtaş.

Saadet Parti Grubu'nun TUS kota belirleme süreçlerinin şeffaflığa ve bilimsel verilere dayalı olup olmadığına ilişkin önerisine ilişkin konuşan İYİ Aksaray Partisi Milletvekili Turan Yaldır, şunları söyledi:

“Bugün Türk milleti olarak tarihimizin en karanlık günlerinden birini yaşıyoruz. Ne yazık ki Gazi Meclisimizde bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarının dahi dile getirmeye cesaret edemediği sözleri duyuyor, milletimizin geleceği üzerine kumar oynamalarını acıyla izliyoruz. Bu ne tür akıllara durgunluk veren bir eksen kaymasıdır? Bu inanılmaz öneri, terörle mücadelede en sert ifadeleri kullanan, milliyetçiliği her fırsatta vurgulayan, yıllardır peşinde koştuğumuz, uğruna mücadele ettiğimiz kişiler tarafından ortaya atılıyor.

“Vücudumuz tuzağa düşürülünceye kadar o suçlunun Meclis'te konuşmasına izin vermeyeceğiz”

Bir yandan milletin aklıyla alay eder gibi küçük suikastçının Atatürk'ün Meclis'inde konuşmasını teklif etme hatasına düşenler, diğer yandan da Edirne'de bir başka terör liderini ziyaret ederek utanmadan şöyle dediler: ” Aldığım izin yetmezmiş gibi elimi kaldırdım ve Diyarbakır'a iki uluslu devlet teklif ettim. Bu devletin gerçek sahiplerinden olan Kürt vatandaşlarımıza neler sunuyorsunuz? İYİ Parti olarak bu rezilliğe izin vermeyeceğiz. Tek başımıza kalsak bile cenazemiz çiğnenmeden o katilin Meclis'te konuşma yapmasına izin vermeyeceğiz. Düne kadar terörün bittiğini iddia eden Cumhur İttifakı, bugün pervasızca terör lideriyle müzakere etmeyi, tecridi kaldırmayı ve Meclis kürsüsünden kendisine hitap etmeyi teklif ediyor. “Hadi ama bu ihanete ortak olmayın.”

Yaldır'ın sözlerini “kaba” olarak nitelendiren CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, şunları söyledi: “Büyük acı yaşıyoruz. Şehitlerimiz için TAI'de yas tutuyoruz. Ülke olarak yastayız. Konuşmacı kaba ve saldırgan bir dil kullanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın söyledikleri çok açık ve basit bir realitedir. Ve bu da bu. Bizim tek bir devletimiz var, o da Türkiye Cumhuriyeti. Hepimiz bu üniter devletimizi önemsiyoruz. Bu topraklarda başka bir devlet söz konusu olamaz. “Devletimizin yanındayız, destekliyoruz” dedi.

“BU ÜLKEDE BARIŞ KONUSUNDA KONUŞMA BAŞLADI, BU KONUŞMAYI DURDURAMAZSINIZ”

DEM Partisi Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Turan Yaldır'ın sözlerine şöyle yanıt verdi:

“Bu dili kınıyoruz. Bu dil şiddetin ve nefretin dilidir. Kim bu kürsüye çıkar ve acı üzerinden siyaset yapmaya devam ederse, yine bu dille bu acıdan beslenmek ister. Bunu kabul etmiyoruz, kabul etmeyeceğiz. Selahattin Demirtaş'a terörist demek sana düşmez. Burada yaptığınız terörizmdir. Siz bu terörden beslenmeye devam ediyorsunuz. Buna izin vermeyeceğiz. Bugün ne olursa olsun bu ülkede barış tartışması başlamıştır. Bu konuşmayı durduramazsınız. Bu tartışmalar milletin beklediği gibi mutlaka amacına ulaşacaktır. Elbette sizin gibi provokatörler olacaktır. Bir bidon benzin alıp gidip ateşe dökenler olacak. Ama buna izin vermeyeceğiz.”

“Bu odaya terörün hakim olmasına izin vermeyeceksiniz”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Sezai Temelli'nin sözlerine şu şekilde yanıt verdi:

“Partimizin bir milletvekili, Yüce Meclis himayesinde partimizin ve şahsının görüşlerini saygıyla paylaşmıştır. Onu bu kadar sert açıklamalarla suçlamak, provokatör olarak nitelendirmek, kaba bir dil kullanmak Meclis çatısına yakışmayan bir üsluptur. Son derece samimi, ahlaklı ve vatansever karakteriyle bir teröristin bu Meclis kürsüsünden konuşma yapmasına izin verilemeyeceğinin altını çizdi. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz? Bu Meclis kürsüsünde bir teröristi, bir terör örgütünü kınayamayan, onunla bağını koparamayan bir grup milletvekilimize ders vermeye çalışıyor. Şiddetle reddediyorum. Terörle bağınızı kesecek ve bu milletin temsilcisi olduğunuzu anlayacaksınız. Terörü lanetleyeceksiniz. Hiçbiriniz cesetlerimizi ayaklar altına almadan ve bizi buradan yok etmeden terörün bu kürsüye hakim olmasına izin veremezsiniz. “Burada terör hakim olamayacak”

Çömez'in konuşmasının ardından İYİ Parti ile DEM Parti safları arasında tartışma çıktı. Çömez DEM partisine yaklaştı. Görüşmelerin ardından Genel Kurul çalışmalarına devam etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber