Terör lideri Fetullah Gülen'in cenazesinde Adil Öksüz mü vardı? 18 Temmuz 2016'dan bu yana kayıptı… Dikkat çeken fotoğraf karesi

0

Hain FETÖ çete lideri Fetullah Gülen için ABD'nin New Jersey kentindeki Skyland Beyzbol Stadı'nda anma töreni düzenlendi. 20 Ekim akşamı vefat ettiği açıklanan FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesi dört gündür St. Petersburg'da yapılıyor. O, St. Luke's Hastanesinin Monroe Şubesi Morgunda tutuluyordu.

QR KOD ÇALIŞMALARI İLE TÖRENE GİRİŞ

Dünyanın çeşitli ülkelerindeki firari terör örgütleri üyeleri, terör lideri Gülen'i gömmek için bir araya geldi. Törene kişiye özel QR kodla girilmesine karar verildi.

YÜZLERİNİ KAPATMAYA ÇALIŞTILAR

15 Temmuz darbe girişiminde 251 vatandaşın şehit olmasına neden olan FETÖ mensuplarının, liderleri Fetullah Gülen'in cenaze töreni sırasında yüzlerini gizlemeleri dikkatlerden kaçmadı.

gdfgdg

TÜRK BASININA İZİN VERİLMEMİŞTİ

Ancak Türk basınının cenazeye katılmasına ve fotoğraf çekmesine izin verilmedi.

UÇAN DRONLAR YASAKLANDI

Terörist Gülen için törenin düzenlendiği Essex bölgesinde yerel saatle 10.00 ile 14.00 arasında drone uçuşu yasaklandı.

gfd

TÖRENDE BULUNAN KİŞİ Adil Öksüz müydü?

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in cenaze töreni sırasında kameralara yakalanan bir kişi dikkat çekti. Gülen'in tabutunun arkasındaki kişinin, 15 Temmuz hain darbe girişiminin baş faillerinden ve örgütün sözde TSK imamı olan firari Adil Öksüz olduğu iddia ediliyor.

gdfdg

ADİL ÖKÜZ KİMDİR, NEREDEDİR?

FETÖ hain darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı üssünde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sözde imamı olarak biliniyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Ankara'daki Akıncı üssü yakınında yakalanan Adil Öksüz, 15 Temmuz 2016'da götürüldüğü Sincan Batı Adliyesi'nde Hakim Köksal Çelik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 18.

Asliye ceza hakimi Çetin Sönmez, soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz'ın karara yaptığı itirazı “delil yetersizliği” nedeniyle reddetti. Öksüz, 21 dakika kaldığı Sincan adliyesinden ayrılarak ortadan kayboldu.

Sakarya Üniversitesi'ndeki (SAÜ) öğretmenlik görevinden 6563 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildi. 1 Eylül 2016'da yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile İçişleri Bakanlığı'nın “Terör suçundan arananlar listesi”nde “kırmızı” kategoriye alınan şüpheliye 4 milyon liraya kadar ödül teklif edilmişti. 2016 yılında adeta “sır” haline gelen Adil Öksüz'ün yakalanması için yurt içi ve yurt dışında aramalar sürüyor.

jhgjghj

Öksüz, Sincan Batı Adliyesi savcılığındaki sorgusunda şunları söyledi: “14 Temmuz'da Sakarya'dan Ankara'ya geldim. Keçiören'de kaldım. Tarlaların bakımı için 150 liraya anlaştığım taksi şoförü beni alıp gitti. Kazan'dayım.” İfadesine rağmen polisin yaptığı çalışma sonrasında Öksüz'ün ifadesinde belirttiği Keçiören'deki 2 adresin uzun süredir boş olduğu ve buralarda kimsenin kalmadığı belirlendi. O gün yakalandığı yere Keçiören bölgesinden herhangi bir taksinin gelmediği de anlaşıldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, 1 Kasım 2018'de Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Çelik ve Sönmez'i görevden aldı. Sönmez, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nce “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul'daki FETÖ soruşturması kapsamında ifadesi alınan Ü.A, FETÖ zanlısı Ahmet Güneş'in, aralarında Adil Öksüz ve Mustafa Yeşil'in de bulunduğu örgüt üyelerini, örgütün sözlerini dinlemedikleri gerekçesiyle dövdüğünü iddia etti. . Örgütün lideri Fetullah Gülen.

Önceki içerik Sonraki içerik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber